Strona: Studentki WZ finalistkami XIV edycji Studenckiego Nobla / Wydział Zarządzania

Studentki WZ finalistkami XIV edycji Studenckiego Nobla

2023-06-14
, red.  Sławomir Stec
Studencki Nobel 2023,

W tegorocznej, XIV edycji konkursu „Studencki Nobel 2023” w kategorii Nauki ekonomiczne, wśród finalistów znalazły się dwie studentki z Wydziału Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej im. Ignacego Łukasiewicza. Są to Natalia Hawro i Dorota Mysor, studentki I roku studiów stacjonarnych II-go stopnia na kierunku finanse i rachunkowość.

O konkursie

Studencki Nobel to cykliczny konkurs organizowany przez Niezależne Zrzeszenie Studentów, którego celem jest wyróżnienie studentów o wybitnych osiągnięciach na różnych polach - zarówno naukowych, artystycznych jak i społecznych. Jest jedynym ogólnopolskim konkursem stypendialnym w pełni tworzonym przez organizację studencką. Wpisując się w powszechne dziś trendy innowacyjności i związanego z nimi inwestowania w kapitał ludzki, ma umożliwić wyróżniającym się młodym ludziom wykorzystanie ich osiągnięć do zaistnienia w świecie nauki i biznesu.

Zwycięzcy otrzymują ufundowane przez Bank Gospodarstwa Krajowego nagrody ogólne o łącznej wartości 50 000 zł oraz nagrodę specjalną związaną z działaniami 3W w wysokości 5 000 zł! Dodatkowo jest to szansa na wyróżnienie się na rynku pracy i zbudowanie sieci networkingowej z innymi uzdolnionymi studentami z całej Polski.

Organizatorem konkursu jest Niezależne Zrzeszenie Studentów, czyli największa ogólnopolska organizacja studencka, działająca w 26 ośrodkach akademickich w Polsce.

Jest nam miło, że wśród dziesięciu finalistów z całej Polski, znalazły się dwie studentki naszej uczelni, które zostały docenione za osiągnięcia naukowe oraz zaangażowanie w działalność studencką.

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję