Strona: Egzamin wstępny dla kandydatów na studia II stopnia / Wydział Zarządzania

Egzamin wstępny dla kandydatów na studia II stopnia

Termin egzaminu i regulamin

red. Witold Mazur

Egzamin wstępny dla kandydatów na studia II stopnia odbędzie się:

Finanse i rachunkowość:

10 lipca 2024 r. (środa), godz. 9.00 sala S-10
9 września 2024 r. (poniedziałek), godz. 9.00 sala S-10

Bezpieczeństwo wewnętrzne i Zarządzanie:

10 lipca 2024 r. (środa), godz. 10.00 sala S-11
10 września 2024 r. (wtorek), godz. 10.00 sala S-11

Modern Management:

10 lipca 2024 r. (środa), godz. 11.00 sala S-11
10 września 2024 r. (wtorek), godz. 11.00 sala S-11

Przystąpienie do egzaminu wstępnego jest nieobowiązkowe. Kandydat, który nie przystąpi do egzaminu wstępnego otrzymuje w postępowaniu rekrutacyjnym z tego egzaminu ocenę E = 0 – co nie wyklucza go z postępowania rekrutacyjnego.

Kandydat będący absolwentem Politechniki Rzeszowskiej, który na studiach pierwszego stopnia przystąpił do egzaminu dyplomowego w formie pisemnej na danym kierunku studiów, ubiegający się o przyjęcie na studia drugiego stopnia na tym samym kierunku studiów, jest zwolniony z egzaminu wstępnego, a uzyskany przez niego wynik z egzaminu dyplomowego przy ustalaniu ostatecznego wyniku studiów będzie brany pod uwagę jako ocena z egzaminu wstępnego.

Na podstawie wyniku egzaminu wstępnego odbytego w danym roku akademickim kandydat może się ubiegać o przyjęcie na studia drugiego stopnia tylko w tym samym roku akademickim.

Kandydaci zgłaszają chęć udziału w egzaminie do odpowiednich prodziekanów ds. kształcenia:
Kierunki:
Bezpieczeństwo wewnętrzne i Zarządzanie: dr Justyna Stecko - jstecko@prz.edu.pl
Finanse i rachunkowość: dr inż. Paweł Dobrzański - pd@prz.edu.pl
na 7 (siedem) dni przed terminem egzaminu.

Zagadnienia obowiązujące na egzaminie są opublikowane na stronie wydziału w zakładce - zagadnienia do egzaminu dyplomowego.

Regulamin organizowania i przeprowadzania egzaminu wstępnego na studia II-go stopnia na Wydziale Zarządzania.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję