Strona: Wyniki ewaluacji dyscyplin naukowych / Wydział Zarządzania

Wyniki ewaluacji dyscyplin naukowych

2022-08-03
, red.  Iwona Oleniuch
Grafika informująca o kategoriach dla dyscyplin naukowych, graf. A. Surowiec

Ministerstwo Edukacji i Nauki ogłosiło wyniki ewaluacji jakości działalności naukowej za lata 2017–2021.
Podstawowymi kryteriami branymi pod uwagę podczas oceny były: poziom naukowy prowadzonej działalności naukowej (kryterium I), efekty finansowe badań naukowych i prac rozwojowych (kryterium II), wpływ działalności naukowej na funkcjonowanie społeczeństwa i gospodarki (kryterium III).

Wyniki ewaluacji

Na Wydziale Zarządzania oceniane były 3 dyscypliny naukowe:

  • nauki o zarządzaniu i jakości;
  • ekonomia i finanse
  • nauki o bezpieczeństwie.
Wszystkie trzy otrzymały kategorię B+.
Tak wysokie oceny oznaczają dla wydziału – poza potwierdzeniem wysokiego poziomu jakości działalności naukowej – także m.in. możliwość prowadzenia studiów o profilu ogólnoakademickim oraz uprawnienia do nadawania stopni naukowych.

Podziękowania od dziekan WZ

Dziekan Wydziału Zarządzania, dr hab. Beata Zatwarnicka-Madura, prof. PRz, dziękuje wszystkim naukowcom za zaangażowanie, pasję i determinację w realizacji planów i badań naukowych, a jednocześnie celów strategicznych wydziału. Szczególne podziękowania kieruje do przewodniczących rad dyscyplin: dr hab. Krystyny Kmiotek, prof. PRz, dr. hab. Grzegorza Lwa, prof. PRz, dr. hab. Marcina Jurgilewicza, prof. PRz – za aktywność i motywowanie do osiągania założonych celów oraz do prodziekana ds. rozwoju, dr. hab. Tadeusza Olejarza – za zaangażowanie w rozwój każdej z ewaluowanych dyscyplin.

Dodatkowe informacje

Więcej o procesie ewaluacji działalności naukowej można znaleźć na stronie MEiN oraz w Przewodniku po ewaluacji.
Wykaz kategorii naukowych dla ewaluowanych podmiotów zawiera uchwała nr 25/2022 Komisji Ewaluacji Nauki z dnia 12 lipca 2022 r.
Kolejna ewaluacja obejmie lata 2022–2025 i odbędzie w 2026 r.
Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję