Strona: Studia podyplomowe - dobry sposób na poszerzenie wiedzy / Wydział Zarządzania

Studia podyplomowe - dobry sposób na poszerzenie wiedzy

2018-01-10
, red.  Piotr Cyrek
Rekrutacja na studia podyplomowe

Rozpoczęła się rekrutacja na studia podyplomowe na semestr letni 2017/2018.

Celem ogólnym Podyplomowych studiów menedżerskich jest rozwinięcie umiejętności związanych z zarządzaniem strategicznym i organizacyjnym w przedsiębiorstwach i organizacjach. Uczestnicy studiów poznają nowe zagadnienia z zakresu zarządzania organizacjami i nabywają umiejętności w rozwiązywaniu istotnych problemów z zakresu zarządzania. Ponadto uczą się pracy zespołowej, prezentacji twórczych metod rozwiązywania problemów.

Celem studiów Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy jest zapoznanie uczestników z podstawowymi zasadami organizacji pracy, prawem pracy oraz kształtowaniem jej warunków. Studia przygotowują kadrę dla wszystkich szczebli zarządzania oraz kontroli w Państwowej Inspekcji Pracy. Absolwenci studiów uzyskują uprawnienia do zajmowania kierowniczych stanowisk w służbach bhp oraz kwalifikacje starszego inspektora bhp.

Celem studiów Zarządzanie zasobami ludzkimi jest przekazanie praktycznej wiedzy na temat znaczenia zarządzania zasobami ludzkimi w organizacji, a także zapoznanie słuchaczy z różnorodnymi sposobami inwestowania w kapitał ludzki i mierzenia zwrotu z tych inwestycji. Wskazywane są najnowsze trendy informatyzacji procesów zarządzania kapitałem ludzkim.

Planując studia podyplomowe należy zwrócić uwagę na to, że:

Warto wiedzieć również, że dokumenty mogą składać osoby, które uzyskały tytuł licencjata lub inżyniera.

Zapraszamy – studia podyplomowe nie tylko uzupełniają wiedzę, ale wpisują się w nurt nauczania permanentnego zgodnego w wymogami społeczeństwa informacyjnego.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję