Strona: Studenci PRz na konferencji naukowej "Logistyka w dobie cyfryzacji" / Wydział Zarządzania

Studenci PRz na konferencji naukowej "Logistyka w dobie cyfryzacji"

2018-05-23
, red.  Martyna Szczepanik

W dniach 18–19 maja 2018 r. odbyła się VI Konferencja Naukowa „Logistyka w dobie cyfryzacji”, w której brali udział członkowie Studenckiego Koła Naukowego Komunikacji Marketingowej Brief. Miała ona miejsce na Uniwersytecie Łódzkim (na Wydziale Ekonomiczno-Socjologicznym), a organizatorem było Koło Naukowe Login.

Tegoroczna edycja konferencji dotyczyła spraw cyfryzacji w logistyce. Tematyka, która była najczęściej poruszana przez prelegentów, to wyzwania e-commerce, wirtualne platformy logistyczne, inteligentne systemy transportowe, nowoczesne rozwiązania technologiczne, automatyczna identyfikacja towarów, mobilność w sektorze FMC oraz  informatyczne wspomaganie branży KEP.

W bogatym programie naukowego spotkania, oprócz prezentacji referatów, znalazły się również prelekcje przedstawicieli międzynarodowych firm takich jak Jeronimo Martins, Geis, Clariant, DVS oraz PwC. Przybliżyły one uczestnikom konferencji środowisko, w jakim pracują reprezentanci wymienionych organizacji oraz ich politykę.

Delegacja członków ze Studenckiego Koła Naukowego Komunikacji Marketingowej Brief aktywnie uczestniczyła w wykładach, warsztatach i wycieczkach przez dwa dni, bowiem można było zyskać dodatkowe doświadczenie z branży logistycznej. Studenci z Politechniki Rzeszowskiej odwiedzili organizację AQ Wiring Systems, która należy do grona światowych liderów w dziedzinie produkcji wiązek elektrycznych i modułów elektromechanicznych. Poznając ją od wewnątrz mieli niepowtarzalną okazję zebrać nowe doświadczenia na temat funkcjonowania tego typu organizacji.  

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję