Strona: Prezes Ryszard Rabski kolejnym członkiem Rady Gospodarczej WZ / Wydział Zarządzania

Prezes Ryszard Rabski kolejnym członkiem Rady Gospodarczej WZ

2020-01-20
, red.  Piotr Cyrek/fot. Arkadiusz Surowiec

W dniu 20 stycznia 2020 r. gościliśmy na Wydziale Zarządzania Ryszarda Rabskiego – Prezesa Zarządu Fundacji Muzeum Przemysłu Naftowego i Gazowniczego im. Ignacego Łukasiewicza w Bóbrce. Celem tej Fundacji jest przede wszystkim zachowanie i udostępnianie unikatowych obiektów technicznych pochodzących z XIX i XX wieku, w tym oryginalnych urządzeń, przedmiotów i budynków związanych z przemysłem naftowym, gazowniczym i rafineryjnym. Ponadto Fundacja popularyzuje Muzeum Przemysłu Naftowego i Gazowniczego im Ignacego Łukasiewicza w Bóbrce, lokowane na terenie najstarszej czynnej kopalni ropy naftowej na świecie. Muzeum to ma niezwykle atrakcyjną turystycznie formę a oprócz muzealnych ekspozycji, można tu zobaczyć najbardziej wartościowe i co najważniejsze oryginalne budynki i urządzenia dokumentujące narodziny i rozwój polskiego, jak i światowego przemysłu naftowego

Prezes Zarządu Fundacji Muzeum Przemysłu Naftowego i Gazowniczego im. Ignacego Łukasiewicza w Bóbrce przyjął zaproszenie do uczestnictwa w Radzie Gospodarczej działającej przy Wydziale Zarządzania. Ponadto w trakcie spotkania z dziekanem Wydziału – dr. hab. Marcinem Jurgilewiczem, prof. PRz, prodziekanem Wydziału ds. rozwoju i kontaktów z gospodarką – dr. hab. Mariuszem Ruszelem, prof. PR i dr. inż. Arturem Stecem – kierownikiem praktyk studenckich Wydziału Zarządzania poruszono zagadnienia związane m.in. z możliwością organizowania płatnych praktyk dla studentów Wydziału i z realizacją interesującego przedsięwzięcia, jakim byłaby promocja filmu poświęconego Ignacemu Łukasiewiczowi (8 marca przypada kolejna rocznica Jego urodzin).

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję