Strona: Podsumowanie Ogólnopolskiej Studenckiej Konferencji Naukowej “Przedsiębiorczość w erze sztucznej inteligencji” / Wydział Zarządzania

Podsumowanie Ogólnopolskiej Studenckiej Konferencji Naukowej “Przedsiębiorczość w erze sztucznej inteligencji”

2023-11-28
, red.  Wiktoria Podsiadła, Sławomir Stec
Ogólnopolska Studencka Konferencja Naukowa „Przedsiębiorczość w erze sztucznej inteligencji”,

18 listopada 2023 r. odbyła się Ogólnopolska Studencka Konferencja Naukowa „Przedsiębiorczość w erze sztucznej inteligencji”. Organizatorem było Studenckie Koło Naukowe Zarządzania Projektami „Project 5” działające przy Zakładzie Zarządzania Projektami na Wydziale Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej im. Ignacego Łukasiewicza.

O konferencji

Konferencja została zorganizowana w ramach 16. edycji Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości. Światowy Tydzień Przedsiębiorczości to wydarzenia promujące świadomy rozwój i aktywną postawę w biznesie. Motywem przewodnim tegorocznej edycji była rewolucja technologiczna. Organizatorzy przy tej okazji chcieli omówić sposoby wykorzystania zmywającego się otoczenia cyfrowego przez przedsiębiorstwa i inne organizacje oraz sposoby reagowania na nowe warunki we współczesnej gospodarce.

Tematyka konferencji

Tematyka paneli dotyczyła m.in. nowoczesnych modeli biznesowych opartych na sztucznej inteligencji, jej wpływu na procesy biznesowe w MŚP, rozwój startupów, a także na zarządzanie projektami oraz e-commerce. Podczas wydarzenia nie mogło zabraknąć rozważań nad wyzwaniami związanymi z bezpieczeństwem w kontekście rosnącej roli AI.

Wydarzenie w liczbach:

  • 6 paneli tematycznych;
  • 59 interesujących prelekcji;
  • 17 ośrodków naukowych, w tym 8 reprezentowanych przez uczestników, którzy brali czynny udział w wydarzeniu;
  • 90 uczestników.

Działalność SKN Project 5

Bieżące informacje o aktywnej działalności SKN Project 5, znajdują się na profilu społecznościowym.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję