Strona: Podsumowanie II Studenckiej Konferencji Naukowej „Turystyka i Zarządzanie: Integracja wiedzy i doświadczeń” / Wydział Zarządzania

Podsumowanie II Studenckiej Konferencji Naukowej „Turystyka i Zarządzanie: Integracja wiedzy i doświadczeń”

2024-12-17
, red.  Patrycja Kmieć, Sławomir Stec
Studencka Konferencja Naukowa „Turystyka i Zarządzanie: Integracja wiedzy i doświadczeń”,

4 grudnia 2024 roku odbyła się II Studencka Konferencja Naukowa „Turystyka i Zarządzanie: Integracja wiedzy i doświadczeń”, zorganizowana przez Studenckie Koło Naukowo-Badawcze Turystyki „Tuptuś” działające przy Zakładzie Ekonomii Wydziału Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej.

Konferencja, przeprowadzona w formie stacjonarnej, zgromadziła zarówno prelegentów, jak i uczestników zainteresowanych tematyką turystyki, ekonomii, zarządzania i logistyki. Podczas wydarzenia uczestnicy mieli okazję zapoznać się z różnorodnymi tematami, w tym:

  • budżetowymi aspektami podróżowania,
  • wpływem turystyki na globalną gospodarkę,
  • ekoturystyką,
  • smart tourism,
  • logistyką wydarzeń turystycznych.

W trakcie trzech paneli konferencyjnych swoje wystąpienia zaprezentowało 14 studentów. Nad poziomem merytorycznym wydarzenia czuwał Komitet Naukowy w składzie:

Przewodniczący: dr inż. Artur Stec,

Członkowie: dr inż. Paulina Bełch, dr Marzena Hajduk-Stelmachowicz, dr Agnieszka Lew, dr inż. Kornelia Osieczko-Potoczna, dr inż. Sławomir Stec, mgr Ewelina Nycz, mgr Jan Polaszczyk.

Serdeczne podziękowania kierujemy do wszystkich prelegentów za ich inspirujące wystąpienia, a także do uczestników za aktywny udział w dyskusjach. W semestrze letnim Studenckie Koło Naukowe Turystyki „Tuptuś” planuje organizację konferencji o zasięgu ogólnopolskim. Szczegóły już wkrótce!

Dziękujemy i do zobaczenia na kolejnych wydarzeniach!

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję