Strona: Naukowiec WZ w gronie uczestników spotkania „Śniadanie z MonAliZą” / Wydział Zarządzania

Naukowiec WZ w gronie uczestników spotkania „Śniadanie z MonAliZą”

2021-04-11
, red.  Piotr Cyrek

Od połowy 2019 roku dr hab. Jacek Strojny, prof. PRz, bierze udział w pracach zespołu przy Rządowym Biurze Monitorowania Projektów w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Głównym zadaniem zespołu było stworzenie polskiej metodyki zarządzania projektami dla sektora rządowego. W tej chwili metodyka jest już gotowa i rozpoczyna się etap jej wdrażania.

Na ósmym spotkaniu z cyklu „Śniadanie z MonAlizą” zaprezentowano wyniki prac oraz omówiono konieczne działania związane z doskonaleniem jakości zarządzania w sektorze publicznym z wykorzystaniem podejścia procesowego i projektowego. Na spotkaniu tym dr hab. Jacek Strojny, prof. PRz (kierownik Zakładu Zarządzania Projektami i Polityki Bezpieczeństwa na Wydziale Zarządzania PRz), zaprezentował w swym wystąpieniu zagadnienia dotyczące zarządzania nowoczesnymi programami rozwojowymi.

Przypomnijmy, że „MonAliZa” (Monitoring – Analiza – Zarządzanie) to „szyte na miarę” narzędzie informatyczne. „MonAliZa” zwiększa efektywność zarządzania przedsięwzięciami, pozwala na bieżące monitorowanie i analizę przedsięwzięć, stanowi bazę aktualnych informacji, wspierającą podejmowanie kluczowych decyzji.

Zasadniczym celem spotkań jest wymiana wiedzy i doświadczeń zarówno pomiędzy podmiotami wchodzącymi w skład administracji publicznej, jak i pomiędzy administracją a biznesem. We wspomnianym ósmym spotkaniu z cyklu „Śniadanie z MonAlizą” wzięło udział prawie 270 osób – członków zespołów projektowych z wielu ministerstw, jednostek nadzorowanych i podległych oraz spółek z udziałem Skarbu Państwa. Wydarzenie spotkało się z bardzo pozytywnym odbiorem.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję