Strona: LogON i ekologistyka, czyli coś na grudniowe chłody / Wydział Zarządzania

LogON i ekologistyka, czyli coś na grudniowe chłody

2019-12-11
, red.  Piotr Cyrek/fot. B. Motyka
fot. B. Motyka

W środę 11 grudnia 2019 r. Studenckie Koło Naukowe Logistyków „LogON” (opiekunem naukowym jest mgr inż. Kornelia Osieczko) wraz Wydziałem Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej zorganizowało w holu budynku S interesującą imprezę. Od godziny 10.00 trwała VI już sesja posterowa. Tytuł sesji: „Ekologistyka – ekologicznie dla logistyki”. Postery dotyczyły takich zagadnień jak m.in.: „Zielony łańcuch dostaw”, „Ekoinnowacje w transporcie i logistyce”, „Ekologistyka w branży motoryzacyjnej”, „Koncepcja zamkniętej pętli łańcucha drzew”, „”Zielony magazyn”, „Ekologistyka w plastikowym świecie”, „Paczkomaty inPost, czyli ekologistyka w zastosowaniu”, „Minimalizowanie śladu węglowego poprzez stosowanie nowoczesnych technologii w przebiegu łańcucha dostaw”, „Ekologistyka w zarządzaniu utylizacją odpadów chemicznych i biotechnologicznych”. Zwiedzający mogli głosować na najlepszy poster. Od godz. 12.30 rozpoczął się natomiast konkurs wiedzy logistycznej.

Czuwający nad wartością merytoryczną oraz oryginalnością realizowanych badań) Komitet Naukowy docenił wkład i zaangażowanie uczestników tego cyklicznego wydarzenia. Dwa miejsca na podium zajęli członkowie działającego przy Katedrze Ekonomii Studenckiego Koła Naukowego Młodych Ekonomistów (SKNME), którego opiekunem naukowym jest dr Marzena Hajduk-Stelmachowicz.

Konkurs na najlepszy poster wygrał Krzysztof Strzępek (WEiI), który zaprezentował temat: „Ekoinnowacyjne wykorzystanie systemów bezzałogowych na potrzeby rolnictwa”. 

Jak widać, można skutecznie integrować działania studentów nie tylko z różnych kierunków, ale także z różnych wydziałów celem realizacji wieloaspektowych badań.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję