Strona: Certyfikaty akredytacji IPMA-Student mają sporą wartość / Wydział Zarządzania

Certyfikaty akredytacji IPMA-Student mają sporą wartość

2018-12-19
, red.  Piotr Cyrek/fot. Arkadiusz Surowiec

Nie od dziś wiadomo, że w dydaktyce istotną sprawą jest ocena uczelni, wydziału czy kierunku studiów przez zewnętrzne instytucje mające prawo do oceny i nadawania stosownych certyfikatów.

IPMA (International Project Management Association) od realizuje program współpracy z uczelniami, w ramach którego oceniane są programy kształcenia, m.in. pod względem zarządzania projektami. Certyfikaty przyznawane są na trzy lata i stanowią potwierdzenie dobrej jakości edukacji i prawidłowego (zgodnego ze standardami międzynarodowymi) kształcenia studentów.

W dniu 10 grudnia na Wydziale Zarządzania odbyło się kolejne spotkanie z serii PM-day „Praktyka Zarządzania Projektami i Programami”. Organizatorem było Studenckie Koło Naukowe Project5 (opiekunowie: dr Jacek Strojny, dr Jolanta Stec-Rusiecka).

Podczas tego wydarzenia wręczono Certyfikaty akredytacji IPMA-Student dla kierunku Zarządzanie na studiach I-go stopnia dla specjalności Zarządzanie projektem, studiach II-go stopnia dla specjalności Zarządzanie zespołem projektu oraz studiów podyplomowych Project manager.

Certyfikaty te potwierdzają spełnienie wysokich wymagań kompetencyjnych IPMA-Student zgodnych ze standardem IPMA Competence Baseline w zakresie kształcenia akademickiego. Certyfikaty zostały przekazane na ręce dziekana WZ dr. hab. inż. Stanisława Gędka, prof. PRz.

Nadmienić należy – mówi dr Jacek Strojny – organizator PM-day, że certyfikaty udzielane przez IPMA, jedno z trzech głównych światowych stowarzyszeń skupiających praktyków zarządzania projektami mają swoją wartość i należy spełnić wiele warunków, by je otrzymać.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję