Strona: Prof. Grzegorz Ostasz w zespole doradczym ds. programu MEiN „Doskonała nauka” / Wydział Zarządzania

Prof. Grzegorz Ostasz w zespole doradczym ds. programu MEiN „Doskonała nauka”

2022-01-10
, red.  M. Jagiełowicz, I. Oleniuch
Prof. G. Ostasz (w środku) z wiceministrem Włodzimierzem Bernackim (z prawej). Źródło: strona MEiN

Sekretarz Stanu w MEiN Włodzimierz Bernacki powołał nowych członków Zespołu doradczego ds. programu „Doskonała nauka” oraz niektórych spraw dotyczących środków finansowych przeznaczonych na finansowanie działalności upowszechniającej naukę. 

Wręczenie nominacji

Wydarzenie odbyło się w siedzibie Ministerstwa Edukacji i Nauki w Warszawie. W skład zespołu weszło 21 osób związanych ze środowiskiem naukowym i akademickim.

Chciałbym państwu podziękować za to, że zechcieliście wziąć udział w tym przedsięwzięciu. Zespół będzie decydował o przyznawaniu środków na finansowanie tych projektów, które w ramach tego programu się mieszczą. Będą to głównie projekty związane z przeprowadzaniem konferencji naukowych oraz opiniowaniem monografii naukowych. Przewidziane środki na ten program to 25 mln zł – powiedział podczas spotkania wiceminister Włodzimierz Bernacki.

Jednym z członków zespołu został prof. dr hab. Grzegorz Ostasz, prorektor ds. studenckich Politechniki Rzeszowskiej, a jednocześnie kierownik Katedry Nauk Humanistycznych i Społecznych Wydziału Zarządzania oraz kierownik Centrum Studiów Podyplomowych WZ. Stanowisko przewodniczącego objął prof. dr hab. Dariusz Kupisz z Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Członkowie zespołu będą pełnić swoje obowiązki do 31 grudnia 2023 r.

O programie "Doskonała nauka"

Projekt ma na celu wsparcie podmiotów systemu szkolnictwa wyższego i nauki oraz innych jednostek organizacyjnych działających na rzecz upowszechniania nauki w realizacji projektów dotyczących prezentacji osiągnięć naukowych, w tym najnowszych wyników badań naukowych lub prac rozwojowych.

Więcej informacji na temat programu można znaleźć na stronie.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję